SRfotografie

 • Trouwreportages
 • Bedrijfsfotografie
 • Videoproductie

Auto uitgebrand bij tankstation De Vonken

 • Incidenten

Blog Image

Terwispel- Zaterdagavond omstreeks 21:36 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand bij tankstation De Vonken.

Na een kleine minuut schaalde de meldkamer op naar middelbrand omdat het voertuig onder de overkapping stond van het tankstation. De bestuurder zag een storingslampje aan gaan op het dashboard en wou daar even naar kijken bij het tankstation onder het licht. Toen eenmaal de auto stil stond sloegen de vlammen onder de motorkap vandaan. De brandweer ...

Bekijken

Auto verwoest door brand op de Dopplerlaan in Ureterp

 • Incidenten

Blog Image

URETERP - De brandweer van Ureterp moest omstreeks 09:10 uur uitrukken voor een autobrand op de Dopplerlaan.

De bestuurder was wezen te winkelen bij de Sligro toen hij een brandlucht in de auto rook. Hij zette zijn auto op het parkeerterrein van autobedrijf Esa en ging naar binnen om hulp te vragen. Een monteur van autobedrijf Esa heeft de brand proberen te blussen, maar de slang was net wat te kort om er goed bij te kunnen.

De brandweer is een enige tijd ...

Bekijken

Jaarwisseling rustig verlopen in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

Drachten- De jaarwisseling is in Drachten en omstreken rustig verlopen. 

De brandweer,politie en de gemeente hadden de opdracht om brandjes op te ruimen die midden op de weg lagen of gevaar voor omwonenden veroorzaakten.

Omstreeks 01:51 uur kreeg de brandweer van Drachten een melding van een woningbrand binnen op de Melkkelder. Het betrof niet een woningbrand, maar een forse buitenbrand voor het wijkcentrum de Skammel. Ook hier werd besloten om de brand te blussen, wa ...

Bekijken

Hollandse avond Drachtster piratenteam 2017

 • Evenementen

Blog Image

Fotografie: Srfotografie

Fotografie: Hessel Reitsma

...

Bekijken

Gijzeling in Harry's bar in Appelscha

 • Incidenten

Blog Image

Appelscha- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een eind gemaakt aan een gijzeling in café Harry’s Bar aan de Boerestreek in Appelscha.

De kroegbaas was volgens de politie de enige gegijzelde. In een grote straal was alles afgezet. Een arrestatieteam heeft een einde gemaakt aan de gijzeling.

De politie doet onderzoek in en om het cafe'. Volgens omstranders had gijzellaar een vuurwapen bij zich.

 

Bekijken

Extreme ijzel op de N381; bestelbus slaat over de kop

 • Incidenten

Blog Image

Ureterp- Op de N381 is zondag aan het begin van de ochtend een bestelbus van de weg geschoten door de gladheid.
 

Hierdoor werd de volledige N381 gestremd voor het overige verkeer. Omdat de bestuurder mogelijk bekneld zou zitten, werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd. Ook het Mobiel Medisch Team was aanwezig om het ambulancepersoneel te ondersteunen.

De bestelbus is door de ijzel van de weg geraakt, over de kop geslagen en in de sloot tot ...

Bekijken

Auto te water door extreme gladheid in Nij Beets

 • Incidenten

Blog Image

Nij Beets- Meerdere hulpdiensten werden maandagochtend omstreeks 07.00 uur gealarmeerd voor een auto te water op de Tolhekbuurt.
 

Een bestuurder die met zijn auto uit de richting van Nij Beets kwam, raakte door de extreme gladheid de macht over het stuur kwijt. Hierdoor belandde de bestuurder met zijn voertuig in het water. De brandweer van Drachten, Jubbega en Leeuwarden, die ook waren opgeroepen, konden worden geannuleerd omdat de bestuurder door omstanders uit het vo ...

Bekijken

22 kalveren omgekomen bij grote brand in Nijega

 • Incidenten

Blog Image

Nijega- Zondagmorgen omstreeks 10.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een grote brand aan de Skieppekampen in Nijega.
 

Door een onbekende oorzaak heeft een stal vlam gevat. De brandweer zet zich in eerste instantie in om de 170 koeien, die nog op stal staan, te redden.

Bij de brand zijn 22 kalveren omgekomen. ook hebben veel koeien brandwonden opgelopen. Een veearts is ter plaatse om de gewonde kalveren te controleren.

De ...

Bekijken

Fotoreportage Demonstratie in Dokkum rustig verlopen

 • Incidenten

Blog Image

DOKKUM - De demonstratie zaterdagmiddag op het plein Acht Zaligheden aan de Strobossersteeg is zonder noemenswaardige problemen verlopen.

Naar schatting tussen de 150 en 200 demonstranten luisterden naar toespraken, gedichten en muziek. De demonstratie was georganiseerd door Stichting Nederland Wordt Beter.

Twee aanhoudingen
Aan het begin van de middag zijn er twee personen aangehouden in Dokkum zaterdag. Zij werden aangehouden op b ...

Bekijken

Grote verkeerscontrole bij feest Hells Angels in Harlingen afgerond

 • Incidenten

Blog Image

Harlingen - De politie, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en de Douane hebben zaterdag een verkeerscontrole gehouden op de toegangsweg van het industrieterrein Oostpoort in Harlingen. In het clubhuis van de Hells Angels op hetzelfde industrieterrein was namelijk een groot feest gaande. Daar waar veel Hells Angels zijn, is de politie ook.

Tijdens de controle werd opgetreden tegen verkeersovertredingen. Ook werden openstaande belastingschulden ...

Bekijken

Twee personen gewond bij forse aanrijding in Beetsterzwaag

 • Incidenten

Blog Image

Beetsterzwaag- Omstreeks 21.26 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de Beetsterweg.

Twee voertuigen zijn op de T-splitsing met elkaar in botsing gekomen. De Peugeot kwam van de snelweg en zag hierbij de Renault over het hoofd. Beide voertuigen liepen flinke schade op.

Beide bestuurders zijn gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Berger BCF is ter plaatse gekomen om de voertuigen af te slepen.

...

Bekijken

Fietser te water op de Sydwende in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

Drachten- Omstreeks 19:15 uur moesten de hulpdiensten uitrukken voor een ongeval op de Sydwende in Drachten.
 

Zowel de politie, brandweer, ambulance en de traumahelikopter zijn ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen. Nadat de eerste hulpdiensten ter plaatse waren, bleek het te gaan om een fietser die te water was geraakt. Hulpdiensten wisten vrij snel de man uit de sloot te halen.

Voor zover bekend zou het gaan om een eenzijdig ongeval ...

Bekijken

Uitslaande brand in sloopwoning aan de Warren in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

Drachten- Omstreeks 19:20 uur werd de brandweer van drachten gealarmeerd voor een brand in een sloopwoning. 
 

Al snel werd er opgeschaald naar het sein ‘middel-brand’. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te blussen. De gehele woning kan als verloren worden beschouwd.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De brand is inmiddels onder controle.

Bekijken

Woning verwoest door brand op de Manjepetswei in Oudega (sm)

 • Incidenten

Blog Image

OUDEGA - Er is dinsdagavond brand uitgebroken aan de Manjepetswei in Oudega. Het betrof volgens de brandweer een uitslaande brand in een Scandinavische woning. De bewoners en de hond hebben het huis veilig kunnen verlaten. De naastgelegen groepsaccommodatie naast de woning was op het moment dat de brand uitbrak leeg.

De brandweer van Leeuwarden en Burgum werden omstreeks 22.38 uur gealarmeerd voor de brand. Er zijn meerdere brandweerauto's ter plaatse gekomen en ...

Bekijken

Taxi verwoest door brand op de A7 bij Drachten

 • Incidenten

Blog Image

Drachten- Omstreeks 18.20 uur werd de brandweer van Ureterp gealarmeerd voor een autobrand op de A7 nabij Drachten.

De brandweer van Ureterp was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de voorkant van de auto volledig wegbrandde.

De bestuurder van de taxi was onderweg naar het UMCG in Groningen. De chauffeur had als opdracht gekregen om bloed te transporteren naar het ziekenhuis. De brandweer kon het bloed op tijd veiligstellen.

Net voorbij ...

Bekijken

Veel overtredingen bij grote transportcontrole in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

Drachten- Donderdagochtend heeft de politie van Drachten samen met de RDW een transportcontrole gehouden op het Noorderend in Drachten.

De politie was hierbij met meerdere voertuigen aanwezig. Motorijders van de politie Drachten reden op de snelweg en gaven de bestuurders het volgteken. Op het Noorderend werden de voertuigen vervolgens getest en gecontroleerd.

De politie heeft een aantal voertuigen een proces-verbaal gegeven voor de volgende overtredingen: ...

Bekijken

Vrouw en twee kinderen gewond bij aanrijding in Elsloo

 • Incidenten

Blog Image

Elsloo-De hulpdiensten werden vanochtend omstreeks 08:12 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Eikenhorst.
 

De bestuurster van de auto reed de kruising over, maar zag de trekker over het hoofd. Bij het ongeval raakte een twee kinderen en de bestuurster gewond. De drie slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

De verkeers ongevallen analyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Berger Bcf heef ...

Bekijken

Meerdere gewonden bij auto te water in Waskemeer

 • Incidenten

Blog Image

Waskemeer- Omstreeks 19.20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig te water op de Compagnonsweg in Waskemeer.
 

Er werd meteen groot alarm geslagen. Er kwamen 4 ambulances, meerdere politie-eenheden, meerdere brandweerlieden, de duikers uit Leeuwarden en de traumahelikopter uit Eelde ter plaatse.

In totaal zaten er 6 personen in het voertuig. Een 9-jarige jongen uit Leeuwarden, een 19-jarig meisje uit Haulerwijk, een 19-jarige ...

Bekijken

Grote brand verwoest boerderij in Joure

 • Incidenten

Blog Image

Joure – Omstreeks 16.20 uur kregen de hulpdiensten een melding van een brand in een boerderij aan de Vegelinsweg in Joure. 
 

Toen de eerste hulpdiensten ter plaatse kwamen werd er gelijk opgeschaald naar grote brand. De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse om de brand te bestrijden. Bij aankomst van de brandweerlieden was een groot gedeelte van de boerderij al in as gelegd.

Achter in de stal was jongvee aanwezig. Helaas kw ...

Bekijken

Bestuurder zwaargewond na botsing tegen boom in Sint Nicolaasga

 • Incidenten

Blog Image

Sint Nicolaasga - In de nacht van zaterdagavond op zondagmorgen is een bestuurder van een personenauto ernstig gewond geraakt.

De bestuurder reed over de Tsjukemarwei N927 in de richting van Spannenburg. Even na 02:15 uur ging het, door een voor ons nog onbekende oorzaak, mis. De bestuurder botste daarbij tegen een boom waarna hij ernstig gewond raakte.

Politie-eenheden, de brandweer een tweetal ambulances werden ingezet voor de hulpverlening. Bij aankomst ...

Bekijken

300 kilo cocaïne aangetroffen op Belgische vissersschip in Harlingen

 • Incidenten

Blog Image

HARLINGEN – Op een Belgische vissersschip in de haven van Harlingen is een groot onderzoek gaande. Tientallen mensen waaronder de FIOD, douane en de politie zijn op en bij het schip aanwezig.
 

Het schip werd zaterdagavond onder begeleiding van de kustwacht en de politie de haven van Harlingen binnen gevaren. Bij het vissersschip ligt ook een politieboot.  In het schip is ruim 300 kilogram cocaïne aangetroffen. De straatwaarde hiervan zou in de miljo ...

Bekijken

Forse rookontwikkeling bij shovel brand in Cornwerd

 • Incidenten

Blog Image

Cornwerd – Boven Cornwerd waren zondagmiddag flinke rookwolken zichtbaar nadat een shovel vlam had gevat op de Houwdijk. 

Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend. In verband met de lastige waterwinning heeft de brandweer opgeschaald naar het sein ‘middel brand’ waardoor er een extra tankautospuit ter plaatse is gekomen. De shovel staat naast een lading kuilpakken. Of deze ook vlam hebben gevat is niet bekend.

...

Bekijken

Twee personen zwaargewond bij ongeval op de N31 bij Drachten

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN - Bij een ernstig verkeersongeval op de Wâldwei (N31) bij Drachten zijn maandag rond 18.25 uur twee personen zwaargewond geraakt. Eén persoon werd na de aankomst van de hulpdiensten snel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De andere persoon zat bekneld in zijn voertuig en de hulpdiensten zijn lange tijd bezig geweest om hem / haar te bevrijden uit zijn benarde positie.

Het eenzijdige ongeval gebeurde bij Drachten ter hoogte van de af- en o ...

Bekijken

Oerrock 2017 Donderdag 25-05-2017

 • Evenementen

Blog Image

Oerrock 2017 Donderdag 25-05-2017

...

Bekijken

Nac Autocross paasmaandag 2017

 • Evenementen

Blog Image

KOLLUM - Traditiegetrouw is bij Kollum op tweede paasdag een autocross verreden. De in grote getale gekomen bezoekers kregen een waar spektakel voorgeschoteld. Er waren veel coureurs, in acht klassen, naar het vermaarde 'Van der Schaaf circuit' getogen.

De baan lag er geweldig bij zodat er enorm hoge snelheden werden gemeten. De coureurs, die uitkwamen in de Standaardklasse,juniorenklasse,roddeoklasse,vrijstandaartklasse,stockcar f1,stockcar f2,stockcar f2 j ...

Bekijken

Traumahelikopter ingezet bij bedrijfsongeval in Heerenveen

 • Incidenten

Blog Image

Heerenveen – Bij Fonterra aan de Mars in Heerenveen is donderdag een man zwaargewond geraakt.
 

In het ketelhuis was een leiding geknapt waardoor het slachtoffer heet water over zich heen kreeg. Omdat de verwondingen dermate ernstig waren werd naast de ambulance ook een traumahelikopter opgeroepen voor medische assistentie. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

...

Bekijken

Forse rookontwikkeling bij coniferenbrand in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN - De brandweer moest woensdagochtend met spoed uitrukken voor een brand aan het Uthof.

Ter plaatsen bleek er een coniferenhaag in brand te staan. De brandweer wist de brand snel onder controle te krijgen en te voorkomen dat de brand zich zou uitbreiden. Of het gaat om brandstichting is nog onbekend.

...

Bekijken

25 km/h auto knalt met forse snelheid tegen boom in Sumar

 • Incidenten

Blog Image

SUMAR – Aan de Lansbourren is dinsdagavond een bestuurder zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

De auto kwam in de berm terecht en botste vervolgens op een boom. De bestuurder raakte hierbij zwaargewond en is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de weg afgesloten en stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

...

Bekijken

Jongeren slaan over de kop door overstekende haas in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

Drachten - In de nacht van zaterdagavond op zondagmorgen raakte omstreeks 00:55 uur een automobilist de macht over het stuur kwijt.

Aan de Zeppelinlaan raakte een 18-jarige bestuurder van de weg, dit kwam aldus de bestuurder, door een overstekende haas. Ten tijde van het ongeval reden drie jongeren in het voertuig, die op het industrieterrein over de kop sloeg. Bij aankomst van de politie bleken er nog maar twee jongeren op de ongevalslocatie aanwezig te zijn. Diver ...

Bekijken

Hulpdiensten groots ingezet voor verwarde man

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN – De hulpdiensten werden vrijdagmorgen  groots ingezet  op de Warren in Drachten  voor een verwarde man op een balkon die zichzelf van het leven wou beroven.


 

Twee agenten hebben geprobeerd om hem van het balkon te praten maar dat wou eerst niet lukken. De politie had een arrestatieteam aangevraagd om de man van het balkon te halen, maar deze bleek niet meer nodig. Omstreeks 12:15 uur gaf de man zich over en is a ...

Bekijken

Auto vliegt uit de bocht en ramt auto op de Ame in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

Drachten – Een oudere bestuurder van een Kia is zaterdagochtend met zijn voertuig uit de bocht gevlogen op de Ame in Drachten.

 

Bij het ongeval raakte de Kia bestuurder een Volvo die langs de weg stond geparkeerd, en kwam aan de andere kant van de weg tot stilstand. Beide voertuigen liepen flinke schade op.

De oorzaak van het ongeval is onbekend. De bestuurder van de Kia raakte gewond en hij is overgebracht naar een huisarts voor beha ...

Bekijken

Theehuis verwoest door grotebrand in Grou

 • Incidenten

Blog Image

Grou – Een uitslaande brand verwoeste  zondagochtend  het Theehuis aan de Meersweg .

Rond 11:15 uur kwam de melding van de brand bij de meldkamer binnen. De vlammen verspreiden zich via het rieten dak razendsnel, al snel werd er opgeschaald naar middelbrand en daarna grote brand. Omliggende panden werden natgehouden om overslag te voorkomen. Tot zover bekend zijn er geen gewonden.

Er werd ook een naast liggende stroomverdeels ...

Bekijken

Fotoshoot Miranda

 • Portfolio

Blog Image

Voor het bedrijf Buitenvreugde die kinder feestjes organiseert mochten wij een fotoshoot verzorgen.

...

Bekijken

Fotoshoot Nancy

 • Portfolio

Blog Image ...

Bekijken

Schip ramt brug Schuilenburg bij Eastermar

 • Incidenten

Blog Image

Eastermar-Dinsdagavond heeft een schip van 80 meter de brug Schuilenburg geramd.

Bij de aanvaring raakte niemand gewond. Verkeer over de Schuilenburgerweg is op dit moment niet mogelijk omdat het onbekend is wat de schade is. De Rijkswaterstaat doet op dit moment onderzoek na de toedracht van de aanvaring. Mogelijk heeft mist een rol gespeeld. De gemeente heeft rond 20.00 uur hekken geplaatst zodat de politie niet meer nodig is om het verkeer tegen te houden. Bekijken

Schutter Thialf nog spoorloos

 • Incidenten

Blog Image

HEERENVEEN-De man die gisteravond bij ijsstadion Thialf in Heerenveen de directeur van ingenieursbureau Clafis heeft beschoten, is nog niet gevonden. De politie weet wie de dader is en roept hem op zich te melden.

De politie 'zet alles op alles' om de man te vinden. Agenten hebben direct na het schietincident gisteravond op uitvalswegen en bij het station controles uitgevoerd. De politie wil verder geen details over de zoektocht geven. Hoe de man is ontkomen ...

Bekijken

Bestuurder ongedeerd bij ongeval in Tijnje

 • Incidenten

Blog Image

TIJNJE – Op de Riperwalden bij Tijnje is donderdagavond een automobilist met zijn voertuig over de kop geslagen en in de sloot beland.
 

De brandweer van Gorredijk werd ook gealarmeerd voor het ongeval, maar dat was niet meer nodig. De bestuurder wist zelfstandig uit het voertuig te komen met een nat pak en is later thuisgebracht door de politie. De bestuurder raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt omdat het wegdek was opgevroren.Berger ...

Bekijken

Politie jaagt op inbrekers tussen Drachten en Heerenveen

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN – Met een controle op de snelweg A7 tussen Beetsterzwaag en Heerenveen jaagt de politie donderdagmiddag en avond op mogelijke inbrekers.
 

Het aantal inbraken in de gemeente Opsterland en Smallingerland is in de afgelopen maanden flink toegenomen en de politie probeert met de verkeerscontroles verdachte automobilisten van de weg te halen en controleren. Met behulp van een ANPR auto worden kentekens gescand net voor de afslag Beetsterz ...

Bekijken

Auto over de kop op de A7 door gladheid

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN- Op de A7 op de afrit Drachten richting Leeuwarden is vanmorgen een auto over de kop geslagen.

 

Dit kon gebeuren omdat de afslag spiegel glad was. De gealarmeerde brandweer van Drachten en Ureterp hoefde niet in actie te komen omdat de vrouw zelfstandig het voertuig kon verlaten.

De vrouw raakte niet gewond bij het ongeval. Rijkswaterstaat heeft direct een strooiwagen gealarmeerd om de afrit te strooien. Tijdens het ongeval werd de ...

Bekijken

Hollandse avond Drachtster Piratenteam

 • Evenementen

Blog Image

Foto's Srfotografie en Hessel Reitsma 

...

Bekijken

Fietster komt om het leven bij ongeval in Bakkeveen

 • Incidenten

Blog Image

BAKKEVEEN - Een fietsster is donderdagavond om het leven gekomen bij een aanrijding aan de Tsjerkewâl in Bakkeveen.

De fietsster werd aangereden door de bestuurder van een bestelbus. Ze was in een groepje van drie fietsers en bij het oversteken naar een oprit van een woning werd ze van achteren aangereden.

Meerdere ambulances zijn ter plaatse geweest maar de hulp mocht niet meer baten. Verkeersongevallen analyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht va ...

Bekijken

Groot eerbetoon voor Ids Douma bij Jubbega 1 tegen vv Drachten

 • Portfolio

Blog Image

JUBBEGA - De voetbalwedstrijd in de derde klasse tussen de clubs VV Jubbega en VV Drachten is zondagmiddag begonnen met een indrukwekkend eerbetoon aan Ids Douma.

Ids Douma, speler van VV Jubbega, overleed op 22 november nadat hij de avond daarvoor met de auto op een boom botste. Hij was op dat moment met teamgenoot Jacko de Jong naar zijn woonplaats Hoornsterzwaag. Jacko de Jong raakte zwaargewond.

Het was de eerste wedstrijd weer voor de voetbalclub uit ...

Bekijken

Bus volledig verwoest door brand op de A7 bij Kortehemmen

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN - Een bestelbus met trailer is vrijdagochtend in brand gevlogen op de snelweg A7 bij Drachten.

De bestuurder reed met een lege trailer en door onbekende oorzaak vatte het voertuig vlam. De brandweer van Drachten is ter plaatse gekomen om de brand te blussen. Het voertuig is volledig verwoest door de brand. De brand zorgde verder voor een flinke file tussen Frieschepalen en Beetsterzwaag.

...

Bekijken

Grote brand in winkelpand in Gorredijk

 • Incidenten

Blog Image

GORREDIJK - Aan de Hoofdstraat in Gorredijk brak maandag aan het begin van de avond brand uit in een winkelpand. De brand begon op zolder, maar greep snel om zich heen. De uitslaande brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling.

Diverse brandweerkorpsen uit de regio werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Het centrum van Gorredijk was tijdens het blussen afgesloten voor verkeer. Rond half 8 werd het sein brand meester gegeven. De schade aan het pand is groot< ...

Bekijken

Fietser gewond na aanrijding met auto in Drachten 

 • Incidenten

Blog Image

Drachten – Zondag aan het begin van de middag vond er een aanrijding plaats op de Nijtap tussen een auto en een fietser. 

Een auto die uit een zijstraat het duizendblad kwam heeft de fietser over het hoofd gezien en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser is met onbekend verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

...

Bekijken

Auto tegen de boom op de Poostweg in Beetsterzwaag

 • Incidenten

Blog Image

BEETSTERZWAAG-Op de Poostweg bij Beetsterzwaag is vrijdagochtend door nog onbekende oorzaak een auto tegen een boom geknald.

De bestuurder hierbij raakte licht gewond aan zijn gezicht. De brandweer was ook opgeroepen, maar hun inzet bleek niet nodig. Het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel heeft de man gecontroleerd, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto is geborgen door Bcf.

...

Bekijken

Auto rijdt Drachtstervaart in, personen gered

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN – Woensdagmorgen omstreeks 10:05 uur is aan het Moleneind in Drachten een auto te water geraakt.

Aan de Zuidzijde werd door een personenauto een boom geraakt, waarna de auto te water raakte. Een tweetal inzittende kon door omstanders uit het voertuig worden gered. De hulpdiensten werden vervolgens ingeschakeld waarna de korpsen uit Drachten, Burgum en Leeuwarden werden gealarmeerd.

De tweetal inzittenden zijn voor controle overgebracht naar ...

Bekijken

Forse schade bij aanrijding op de N31 bij Drachten

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN- Op de N31 ter hoogte van de afslag Groningen heeft vrijdag morgen een forse aanrijding plaats gevonden.

Door nog een onbekende oorzaak knalde de auto vol op de achterkant van de vrachtwagen. Wonder boven wonder kon de vrouw zelf uit de auto komen. Zij is gecontroleerd door het ambulance personeel en overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Rijkswaterstaat heeft één rijbaan afgesloten voor het verkeer. Hier door ontstond een for ...

Bekijken

Grote brand in flat aan de Langewest in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN – Een flat aan de Lange West 80 in Drachten is zaterdagavond in zijn geheel ontruimd vanwege een uitslaande woningbrand.
 

Het betrof tientallen mensen die geevacueerd moesten worden vanwege een felle uitslaande brand op de derde verdieping. Op dat moment waren er nog mensen aanwezig in het appartement. De bewoners die hun appartement moesten verlaten, zijn opgevangen bij poppodium Iduna. Tenminste vijf woningen zijn niet meer bewoonbaar d ...

Bekijken

Auto over de kop op de Merkebuorren in Wijnjewoude

 • Incidenten

Blog Image

WIJNJEWOUDE - Rond 04:30 uur zondagochtend heeft er een ernstig ongeval plaats gevonden op de Merkebuorren.

Door nog een onbekende oorzaak raakte het voertuig in de berm, raakte een boom en sloeg over de kop. De brandweer van Ureterp kwam ter plaatse om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. De traumahelikopter uit Groningen kwam ook ter plaatse voor medische assistentie. De verkeersongevallen analyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. ...

Bekijken

Rabobank Eastermar afgezet wegens sissend geluid uit pinautomaat

 • Incidenten

Blog Image

EASTERMAR- De E. M. Beinmastrjitte in Eastermar is woensdagnacht door de politie afgezet nadat er was ontdekt dat er een sissend/puffend geluid uit de geldautomaat kwam.

De politie en kwam met meerdere eenheden ter plaatse vanuit Burgum en Drachten. De politie vertrouwde de zaak niet en besloot de omgeving direct af te zetten. De brandweer van Drogeham werd rond 5.38 uur gealarmeerd toen het automatisch brandalarm van de Rabobank afging. Deze is vervolgens ter ...

Bekijken

Auto crasht op de A7 bij Beetsterzwaag

 • Incidenten

Blog Image

BEETSTERZWAAG - Bij een verkeersongeval op de A7 ter hoogte van Beetsterzwaag raakte zondagnacht twee auto's zwaar beschadigd.

Rond 00:50 werden de hulpdiensten opgeroepen voor het ongeval. Twee ambulances en meerdere politie eenheden kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Een van de voertuigen kwam uit de richting van Heerenveen naar Drachten. Door nog onbekende oorzaak raakte deze van de weg en vloog over de midden vangrail en kwam op de andere rijbaan terech ...

Bekijken

Zeer geslaagde 112-dag in Oosterwolde

 • Evenementen

Blog Image

OOSTERWOLDE - Zaterdag waren de hulpdiensten te bezichtigen bij de 112 Dag in Oosterwolde.

Politie, ambulance, brandweer, defensie, rode kruis en nog vele andere hulpverlenings instanties waren met groot materiaal aanwezig. Ook werden er verschillend demonstratie gehouden waaronder de politie honden die "boef Simkee" aanhielden omdat die zeer vervelend was. De traumahelikopter was ook aanwezig en kon van binnen en van buiten worden bekeken. Verder was er o ...

Bekijken

Gedumpte auto aangetroffen in drachtster haven

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN - Een vermoedelijk gedumpte Hyundai is dinsdag uit het water aan de Loswal in Drachten getakeld door DTS (Diving Technology Solutions).

Het voertuig was ontdekt nadat de gemeente een Sonar-scan had laten maken van de bodem langs de loswal. Omdat onduidelijk was of er mogelijk ook personen in het voertuig zaten, takelde DTS het voertuig in het bijzijn van de politie naar boven. Al snel werd duidelijk dat er niemand in de auto zat en dat het voertuig ver ...

Bekijken

Motorrijder ernstig gewond bij ongeval in Wijnjewoude

 • Incidenten

Blog Image

WIJNJEWOUDE – Op de Mounleane is zaterdagmiddag een motorrijder ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval.

De motorrijder wou het busje inhalen. Omdat het busje op dat moment afsloeg kwamen ze met elkaar in botsing. De hulpdiensten waaronder ook een traumahelikopter kwamen ter plaatsen voor de hulpverlening. De motorrijder is per ambulance onder begeleiding van een arts naar het ziekenhuis afgevoerd. De verkeersongevallen analyse van de politie heeft het ...

Bekijken

Onweer boven Friesland

 • Portfolio

Blog Image

Onweer boven Friesland

...

Bekijken

Grote brand door blikseminslag opeinde

 • Incidenten

Blog Image

OPEINDE - Tijdens het onweer van zaterdagnacht is precies rond middernacht een grote uitslaande brand uitgebroken. Het betreft een woning met rietgedekte kap naast Autobedrijf Wilkens (en tankstation) aan de Kommissjewei in Opeinde.

De brandweer is met meerdere voertuigen uit Burgum, Drachten en Leeuwarden ter plaatse gekomen maar de brand was hevig. Het gebouw stond in lichterlaaie en de brandweer had moeite om de brand snel te blussen. De brandweer liet al vrij snel weten dat alle ...

Bekijken

Quartermile Dragracing Zaterdag 23-07-2016

 • Evenementen

Blog Image

Quartermile Dragracing Zaterdag 23-07-2016

...

Bekijken

Trailer schiet los van vrachtwagen bij Drogeham

 • Incidenten

Blog Image

DROGEHAM - Een trailer is maandag rond 18.25 uur losgeschoten van een trekker op de rotonde van de N369 bij Drogeham.

De chauffeur had net een lading gehaald bij de Combex. Er bestaat een sterk vermoeden dat de trailer nooit vastgezet is en dat de chauffeur zo is gaan rijden. Op de rotonde ging het echter mis en schoot de trailer los. Er was volgens de politie geen sprake van sporen van schade waardoor de trailer los zou kunnen hebben geschoten. De politie heef ...

Bekijken

Alcomobilist negeert stopteken en eindigt in sloot

 • Incidenten

Blog Image

OUDEGA - Een 56-jarige automobilist uit Earnewâld is vrijdagavond in Oudega op de vlucht geslagen voor de politie. De bestuurder had tijdens een verkeerscontrole van de politie een stopteken gekregen en besloot er met hoge snelheid van door te gaan. De politie ging achter de wegrijdende auto aan en op een zeker moment zagen ze rond 19.45 uur het voertuig op de kop in de sloot liggen langs de Alle-Om-Slachte tussen Oudega en Earnewâld. De bestuurder had de macht ov ...

Bekijken

Auto over de kop op de afrit bij Drachten

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN-AZEVEN - Een automobiliste is donderdagochtend gewond geraakt nadat ze met haar auto over de kop sloeg. Dit gebeurde op de afrit van de snelweg A7 richting Ureterp. De vrouw is na het ongeval per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van het ongeval is onbekend.

...

Bekijken

Brand in trappenhuis aan de Warande in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN - In de nacht van maandag op dinsdag heeft er een kleine brand gewoed onderin een trappenhuis in een flat aan de Warande in Drachten. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een aantal kranten die onderin het trappenhuis in brand zijn gestoken.

Een bewoner van een huis schuin tegenover de flat zag bij het buiten zetten van de container de deur van het trappenhuis open staan. Toen de man nog een keer keek zag hij dat het hele trappenhuis al vol rook stond. Hierop heeft hij 11 ...

Bekijken

Lijnbus knalt op personenauto op net Noorderend in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN- Op het Noorderend in Drachten heeft dinsdagmorgen rond 11:45 een ongeval plaats gevonden. Hier kwam een lijnbus in botsing met een personenauto.

De twee raakten elkaar in de flauwe bocht nabij het VEC. De schade aan met name de auto is groot. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De berger heeft de personenauto geborgen.

...

Bekijken

Vrachtwagen gekanteld op de N369 in Harkema

 • Incidenten

Blog Image

HARKEMA-In de nacht van maandag op dinsdag heeft een vrachtwagen een lading asfalt verloren nadat deze op z'n zij terecht was gekomen.

De vrachtwagen kwam vanaf Kootstertille en raakte door nog onbekende oorzaak in de berm. Na een stuurcorrectie sloeg de vrachtwagen om en kwam de lading in de berm langs de weg. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De berg asfalt langs de weg is opgeruimd door een lege vrachtwagen met een kraan. De omgevallen vrachtwagen i ...

Bekijken

Bestuurder spoorloos na voertuig te water verkeersplein Joure

 • Incidenten

Blog Image

JOURE- Zondagnacht werden de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een auto te water op het verkeersplein in Joure. 

Naast de brandweer van Joure werd ook de brandweer van Leeuwarden, Langweer en Sneek opgeroepen.  Een Duitse bestuurder was op de rotonde rechtdoor geschoten en kwam tientallen meters verderop in het water terecht.  Omdat er niemand meer in het voertuig zat zijn de hulpdiensten massaal in de omgeving gaan zoeken naar het mogelijke slacht ...

Bekijken

Van Smaak ontruimd in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN- Het gebouw van maaltijdleverancier Van Smaak in Drachten is donderdagochtend ontruimd nadat een medewerker onwel was geworden. Dat gebeurd bij schoonmaakwerkzaamheden met chemische stoffen. Waarschijnlijk is de medewerker door een lekkage in contact gekomen met de stof ‘natriumhydroxide’ ook wel bijtende soda genoemd. Er is een ambulance opgeroepen, net zoals de brandweer van Drachten. Die is op zoek gegaan naar de lekkage. De brandweer spuit het schoonm ...

Bekijken

Vermiste man aangetroffen in Emmeloord

 • Incidenten

Blog Image

LEMMER – In Lemmer is zondagmorgen een zoekactie op het water uitgezet naar een vermist persoon.

Een brandweerboot zoekt met sonarapparatuur de bodem van het kleine haventje af. Brandweer Sneek is ter plaatse gekomen met een duikeenheid. Er zijn geen concrete aanwijzingen dat er een persoon in het water is gevallen, echter geeft de politie aan dat dit wel tot de mogelijkheden hoort. Het is nog onbekend of het om de vermiste man gaat die sinds zaterdagavon ...

Bekijken

Top drukte op de 112 dag in Groningen

 • Evenementen

Blog Image

GRONINGEN - Zaterdag middag werd de 112Groningendag in het Martiniplaza druk bezocht.
Omdat 112 Groningen inmiddels 12,5 jaar bestaat en is uitgeroeid tot een van de grootste website's van Groningen werd dit groot gevierd. De dag werd geopend door de burgemeester van Groningen. Naast politie brandweer en ambulance waren er ook allerlei andere instanties aanwezig om te vertellen over hun beroep. Er werden ook verschillende demonstraties gegeven. hier onder een inpre ...

Bekijken

7 jarig meisje gewond geraakt door Pizzakoerier in het centrum van Drachten

 • Incidenten

Blog Image

Drachten- Zondagavond rond 21:15 is er een 7 jarig meisje gewond geraak op het Moleind NZ.

Het 7 jarige meisje stapte uit het Smelnehus en werd aangereden door de Pizzakoerier. Het meisje is gewond geraakt aan haar gezicht en haar gebit. De politie heeft de scooterrijder met de scooter meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek. De winkeleigenaren in het centrum klagen steen en been over het te snel rijden van de pizza koeriers in het centrum. Het is ...

Bekijken

Pinkstercross Sumar

 • Evenementen

Blog Image

Pinkstercross sumar, foto's Johan Riedstra 

...

Bekijken

Kickoff Festival dag 2

 • Evenementen

Blog Image

Kickoff Festival dag 2

...

Bekijken

Kickoff festival dag 1

 • Evenementen

Blog Image

Kickoff festival groot succes

...

Bekijken

Dag 3 Oerrock knallend afgesloten met tribute avond

 • Evenementen

Blog Image

URETERP - Zaterdag was de derde en daarmee laatste dag van het driedaagse Oerrock festival. Traditiegetrouw was de zaterdag de tributedag. Tribute bands van onder andere Elvis, Bryan Adams en The Scene.

De ACDC tribute band Live Wire uit Groot Britanië sloot het festival af. In 2013 stonden de heren ook al op het Oerrock podium en het was dit jaar letterlijk een knallend succes. Met grote kanonnen op het podium kwamen Highway to Hell, Back In Back en alle ander ...

Bekijken

Autocross Harkema druk bezocht

 • Evenementen

Blog Image

Autocross Harkema druk bezocht

...

Bekijken

Memphis Maniacs sluit 2e dag Oerrock af

 • Evenementen

Blog Image

URETERP - Na een succesvolle en zonovergoten eerste dag van Oerrock was ook de vrijdag weer één groot feest voor de festival bezoekers. Zomerse temperaturen in combinatie met de muziek van onder andere Van Dikhout, Drukwerk en De Kast resulteerde in een prachtige tweede dag.

De vrijdag is zoals ieder jaar een gratis avond. Dit jaar werd de avond afgesloten door de de band Memphis Maniacs. Ze bewezen maar weer eens waarom zij de “Meesters van de Mashups” wor ...

Bekijken

7000 man zetten Oerrock op z'n kop

 • Evenementen

Blog Image

Donderdag was de eerste dag van de zeventiende editie van Oerrock. Net als de voorgaande jaren was ook deze editie weer uitverkocht. Om 16.00 trapte Orange Skyline het festival af. Afsluiter op dag één was de band Kensington. De band die vorig jaar nog noodgedwongen moest afzeggen vanwege stemproblemen van zanger Eloi Youssef.

Naast Kensington waren er onder andere optredens van Racoon, Chef’Special, Moke en Miss Montreal. Duizenden mensen konden genieten van maa ...

Bekijken

Zwangerschapsshoot

 • Portfolio

Blog Image

Zwangerschapsshoot Corina 

...

Bekijken

Woningbrand in Tijnje snel geblust

 • Incidenten

Blog Image

TIJNJE - In de nacht van donderdag op vrijdag werden de hulpdiensten rond 23:45 opgeroepen voor een woningbrand aan de Hein Voswei waarbij er mogelijk nog 1 persoon in het pand zou zitten.

De bewoner was gaan slapen maar had vermoedelijk een smeulende sigaret over het hoofd gezien. Enkele uren later merkte hij dat de kamer vol rook stond. En wist hij via het dakraam te ontsnappen. De brandweer schaalde meteen op naar "Middel brand" hierop rukten de brandweer korpsen van Go ...

Bekijken

Auto tegen de boom op de A7 bij Frieschepalen

 • Incidenten

Blog Image

FRIESCHEPALEN- Rond 04:56 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding op de A7 bij Frieschepalen. Door een onbekende oorzaak raakte de volvo rijder de macht over het stuur kwijt, reed nog enkele meters door het gras en botste tegen een boom. De bestuurder raakte bij dit ongeval gewond. De gealarmeerde brandweer uit Ureterp hoefden niet in actie te komen. Tijdens het ongeval was de rechterbaan afgesloten voor het verkeer. Verkeersongevallenanalyse van ...

Bekijken

Vrachtwagen beland in de sloot naast de N381

 • Incidenten

Blog Image

WIJNJEWOUDE- Op de N381 bij Wijnjewoude is maandagavond rond 21:13 uur een vrachtwagen met een oplegger van de weg geraakt.

De combinatie belandde in een ondiepe sloot. De brandweer van Ureterp kwam ook ter plaatse maar hoefde niet te worden ingezet.De chauffeur van de vrachtwagen is bij het ongeval niet gewond geraakt. Het is onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeurden.

...

Bekijken

Lantaarnpaal muurvast in Bmw na ongeval

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Op het Boppeste in Drachtstercompagnie gebeurde zaterdagavond een ongeval. Een auto schoot door nog onbekende oorzaak uit de bocht en raakte een lantaarnpaal. Toen berger BCF het voertuig zou bergen, bleek de lantaarnpaal muurvast in de Bmw te zitten. De brandweer moest er aan te pas komen om de lantaarnpaal uit de auto te knippen. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

...

Bekijken

Twee honderd koeien in beslag genomen in Ureterp

 • Incidenten

Blog Image

URETERP- De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteiten (NVWA) zijn samen met de politie bezig om tenminste tweehonderd koeien in beslag te nemen bij een boerderij in het Friese Ureterp.

In totaal lopen en ruim driehonderd koeien op de boerderij en dit is een overbezetting van 80%. De zware overbezetting zorgt ervoor dat de dieren niet fatsoenlijk gehuisvest kunnen worden. Zo is een boer verplicht om voor iedere koe een schone en droge ligplaats te verzorgen, dit ...

Bekijken

Auto te water in Drachtstercompagnie

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Op de Dammen in Drachtstercompagnie is vrijdagavond rond 21.30 uur een auto te water geraakt. Bij aankomst van de politie zaten er nog twee personen in de auto. Zij konden ongedeerd het voertuig verlaten. Een bergingsdienst heeft het voertuig uit de sloot getakeld.

...

Bekijken

Dode en vier gewonden bij ernstig eenzijdig ongeval in Jirnsum

 • Incidenten

Blog Image

Jirnsum - Woensdagavond heeft er op de Grousterdyk een ernstig ongeval plaats gevonden.

Een 18-jarige automobilist uit Jirnsum reed over de Reinerswei in de richting van Jirnsum en verloor door nog onbekende reden de macht over het stuur, botste tegen een boom en kwam in de naastgelegen sloot terecht. Hierbij raakte de 18-jarige bestuurder gewond. Drie inzittenden, een 16-jarige jonge vrouw uit Scharnegoutum, een 16-jarige jongen uit Jirnsum en een 17-jarige jongema ...

Bekijken

Porsche Cayenne crasht in sloot, bestuurder en inzittenden gevlogen

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN- In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Noorderdwarsvaart in Drachten een auto ondersteboven in een sloot beland. Er werd niemand bij het voertuig aangetroffen.

Vermoedelijk heeft de bestuurder van de auto de bocht gemist en is vervolgens in de sloot langs de weg terecht gekomen.

De hulpdiensten waren massaal uitgerukt naar de plek van de melding, omdat het op dat moment nog onduidelijk was of er nog iemand in het voertuig zou zitten. ...

Bekijken

Bestuurder zwaar gewond bij ongeval in Terwispel

 • Incidenten

Blog Image

TERWISPEL- Bij een ongeval op de Streek in Terwispel is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt.

De auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom. De bestuurder raakte bekneld. De brandweer heeft de bestuurder uit zijn benarde positie bevrijd. Ook kwam de traumahelikopter uit Groningen ter plaatse voor assistentie.De verkeersongevallen analyse van de politie gaat onderzoeken hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren.

...

Bekijken

Auto slaat over de kop op de A7 bij Marum

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN - Op de A7 van Drachten naar Groningen heeft er zondagavond een ongeval plaats ter hoogte van Marum.

Brandweereenheden, ambulances en diverse politie eenheden spoedde zich ter plaatse. Eenmaal aangekomen bleek een bestuurder door een nog onbekende oorzaak van de weg geraakt te zijn, hierbij werd de middengeleider geramd waarna het voertuig vervolgens kantelde.

Een tweetal ambulances kwamen ter plaatse,de bestuurder bleek niet dusdanig gewond dat v ...

Bekijken

Kussengevecht voor het goede doel in Drachten

 • Evenementen

Blog Image

DRACHTEN- Zondagmiddag werd er op het Raadhuisplein in Drachten een kussengevecht gehouden.

Het evenement was organiseerd om de internationale dag van het kussengevecht te vieren en geld op te halen voor de Alvleeskliervereniging. “Voor Ineke, die een kussengevecht fantastisch had gevonden.” aldus de organisatie op de Facebookpagina. Tegen betaling van €5,- konden mensen meedoen aan dit kussengevecht. Daarnaast kon er ook gedoneerd worden. ...

Bekijken

Gewonde bij ongeval in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

DRACHTEN-Bij een ongeval op de T-splitsing, De lauwers/Overstesingel in Drachten zijn vrijdagmorgen twee busjes met elkaar in botsing gekomen.

De bestuurder van het witte busje sloeg af naar links en zag daarbij door vermoedelijk ijs op het voorruit het grijze busje die hem tegemoet kwam over het hoofd. De bestuurder van het grijze busje raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallen analyse van de politie doet onderzoek n ...

Bekijken

Vrachtwagen gekanteld op het Ureterpvallaat in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

Op een rotonde op de Ureterpvallaat bij Drachten is donderdag rond 10.30 uur een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur heeft vermoedelijk met een te hoge snelheid de rotonde genomen waardoor de combinatie op een zeker moment kantelde.

Voor zover bekend, is de chauffeur bij het ongeval gewond geraakt. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De tankwagen was helemaal gevuld met spoelwater en mogelijk kantelde het voertuig sneller vanwege het gewicht.

Zolang de t ...

Bekijken

Brandweer neemt nieuwe autospuiten in gebruik

 • Incidenten

Blog Image

Zaterdagmiddag heeft brandweer Fryslân 8 nieuwe voertuigen overhandigd aan acht van haar brandweerposten. Commandant van de Friese brandweer Wim Kleinhuis opende de middag met een toespraak over de nieuwe voertuigen. Projectleider Hans Edens nam het woord over en sprak de aanwezigen toe over de totstandkoming van deze voertuigen.

Alle korpsen kregen één voor één symbolisch de sleutel overgedragen, waarna de voertuigen met optische en geluidssig ...

Bekijken

Drie gewonden bij ongeval A7

 • Incidenten

Blog Image

Bij een verkeersongeval zaterdagochtend op de A7 tussen Drachten en Marum raakten een 28-jarige automobiliste uit Groningen en haar passagiers, een 53-jarige vrouw en een 48-jarige man beiden uit Delfzijl, gewond.

Het drietal zat samen in een auto en reed vanuit Drachten in de richting van Groningen. Ter hoogte van Drachtstercompagnie botsten zij door nog onbekende oorzaak achter op een vrachtwagen. De automobiliste en haar passagiers raakten alle drie gewond. Zij werden met onbeken ...

Bekijken

Motorrijder gewond na ongeval op N31

 • Incidenten

Blog Image

Bij een ongeval op de N31 ter hoogte van Opeinde is zaterdag aan het einde van de morgen een motorrijder gewond geraakt.

De motorrijder kwam ten val na een botsing met een auto.
De man is door een ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. De politie onderzoekt hoe de aanrijding precies heeft kunnen gebeuren.

...

Bekijken

Veel boetes bij transport controles in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

Het vrachtverkeer op de snelweg A7 en Wâldwei (N31) is dinsdag gecontroleerd door de politie en de RDW. Vijf motoragenten haalden vrachtwagens en busjes van de weg en begeleidden deze naar het parkeerterrein aan het Noorderend bij Rijkswaterstaat in Drachten.

Tijdens de transport- en milieucontrole zijn zo'n twintig chauffeurs op de bon geslingerd door de politie. In de meeste gevallen was er sprake van overbelading. Daarnaast werden boetes uitgedeeld voor gladde banden, m ...

Bekijken

Fotoshoot Vajèn 07-03-2016

 • Portfolio

Blog Image

Fotoshoot Vajèn 07-03-2016

...

Bekijken

Lijnbus raakt van de op de A7 bij Terwispel

 • Incidenten

Blog Image

Een bus is maandagochtend van de weg geraakt langs de A7 bij Terwispel. De chauffeur raakte onwel waarna het ongeval plaatsvond. De tien passagiers, die op het moment van het ongeluk in de bus zaten, kwamen met de schrik vrij.

De chauffeur is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bus zal in de loop van de ochtend geborgen worden.

...

Bekijken

Poollicht in Lauwersoog 06-03-2016

 • Portfolio

Blog Image

Poollicht in Lauwersoog 06-03-2016

...

Bekijken

Vrouw zwaar gewond bij ongeval A7

 • Incidenten

Blog Image

Bij een eenzijdig ongeval op de A7 is zaterdagavond laat een 51-jarige automobiliste uit Drachten ernstig gewond geraakt.

Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw met haar auto van de weg. Ze kwam met haar voertuig tot stilstand tussen een aantal bomen. Het slachtoffer zat bekneld en de brandweer had geruime tijd nodig om de vrouw te bevrijden. Ze werd ondertussen gestabiliseerd door het personeel van de ambulance en de traumahelikopter. De 51-jarige vrouw werd vervolgens per ambu ...

Bekijken

Cakesmash Stijn Bos

 • Portfolio

Blog Image

Cakesmash met Stijn Bos 

...

Bekijken

Vrouw gewond bij botsing op Folgersterloane

 • Incidenten

Blog Image

Op de Folgersterloane bij Houtigehage is woensdagochtend een automobilist gewond geraakt bij een aanrijding. De bestuurster raakte rond 7.15 uur door onbekende van de weg en botste tegen een boom. Ze kwam na de aanrijding bekneld in haar voertuig te zitten.

De brandweer van Surhuisterveen is ter plaatse gekomen om de bestuurder uit haar benarde positie te bevrijden. Ook kwamen twee ambulances en de traumahelikopter van het UMCG in Groningen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. He ...

Bekijken

Grote brand bij manege in Wolvega

 • Incidenten

Blog Image

Bij een manege in Wolvega is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand uitgebroken.

De paarden die in een stal stonden zijn gered door de brandweer. Het vuur ontstond rond 1.40 uur. De brandweer rukte groots uit om de uitslaande brand te bestrijden.

In verband met de benodigde hoeveelheid bluswater is een groot water transport gealarmeerd. In het dak van de stal zat vermoedelijk asbest. Enkele mensen moesten door ambulancepersoneel worden nagekeken, omdat ze verm ...

Bekijken

Auto over de kop op de Waldwei bij Drachten tijdens de ochtend spits

 • Incidenten

Blog Image

Op de Waldwei bij Drachten is maandag morgen tijdens de ochtend spits een bestelbusje over de kop geslagen.

De man kon zelf uit het busje komen en bleek niet gewond te zijn. De man was onderweg thee aan het drinken waar door hij niet op de weg lette en in de berm terecht kwam en over de kop sloeg.
Rijkswaterstaat sloot één rijbaan af om het voertuig te bergen.

...

Bekijken

Auto over de kop in Opende

 • Incidenten

Blog Image

 Een automobiliste is zaterdagavond met haar auto over de kop gevlogen op de Provincialeweg in Opende. De bestuurster uit Harkema raakte door onbekende oorzaak van de weg, botste met de auto tegen een boom en kwam op de kop tot stilstand. De vrouw wist zelfstandig uit het voertuig te komen.

Een ambulance is ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen. Berger

...

Bekijken

Uitslaande woningbrand in Kootstertille

 • Incidenten

Blog Image

Een woning langs de Rykswei in Kootstertille is vrijdag in de brand gevlogen. De vuurhaard bevond zich in het midden bij het dak.

Meerdere brandweerploegen en de hoogwerker van Leeuwarden zijn ter plaatse gekomen om de brand te bestrijden. De brandweer van Drogeham werd rond 7.33 uur voor het eerst gealarmeerd. De weg ter hoogte van Jistrum is door de politie afgezet in verband met de bluswerkzaamheden. Rond 8.00 uur kon het sein 'brandmeester' worde ...

Bekijken

Fotoshoot Iris 23-02-2016

 • Portfolio

Blog Image

Fotoshoot Iris Brands

...

Bekijken

Man zwaar gewond bij eenzijdig ongeval in Ureterp

 • Evenementen

Blog Image

Een automobilist, leeftijd en woonplaats nog onbekend, is dinsdagmiddag ernstig gewond geraakt na een eenzijdig ongeval op het Selmien West in Ureterp.

Door nog onbekende oorzaak raakte de man met zijn auto van de weg en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. De bestuurder moest door de hulpdiensten uit zijn zwaar beschadigde auto worden gehaald. Het slachtoffer werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. Verkeersspecialisten van de politie d ...

Bekijken

Drachten zonder water door lek in hoofdtransportleiding

 • Incidenten

Blog Image

Huishoudens in Drachten hebben op dit moment geen stromend water. Dit komt door een lek in de hoofdleiding vlak bij de Hemmen. Aan de Hemmen is de fietstunnel vol gelopen met water.

Vitens heeft het water afgesloten op 5 punten, waardoor het niet meer wegstroomt. De brandweer is ter plaatse gekomen, maar heeft besloten om de tunnel niet leeg te pompen.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt daar een apart bedrijf voor ingehuurd. Wanneer de inwoners van Drachten weer water ...

Bekijken

Politie in actie tegen mobiel banditisme op de A7

 • Incidenten

Blog Image

De politie heeft donderdag op grote toegangswegen in Friesland verkeerscontroles gehouden in de strijd tegen mobiel banditisme. Aan de actie deden meerdere agenten mee.

Op diverse toegangswegen in Friesland werd het verkeer gecontroleerd. In totaal waren er vijf controleposten. Daarbij werd gebruik gemaakt van ANPR. In totaal werden tientallen voertuigen en de inzittenden daarvan aan een controle onderworpen, waaronder ook buitenlandse auto’s.

In een auto werd een ta ...

Bekijken

Babyshoot 3 maanden

 • Portfolio

Blog Image

Babyshoot 3 maanden Senn

...

Bekijken

Auto en lijnbus botsen op N356 bij Nijega

 • Incidenten

Blog Image

Bij Nijega zijn maandagochtend rond half 7 een lijnbus en een personenauto met elkaar in botsing gekomen op de N356.

In de bus zaten zo'n kleine tien passagiers. Zij zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd. Het is niet bekend of er onder hen gewonden zijn.In de Toyota zat een man bekneld.Brandweer Drachten moest de zijdeur verwijderen om de man uit het voertuig te halen. De traumahelikopter uit Groningen werd ook opgeroepen voor dit incident, maar kon alweer snel retour. De v ...

Bekijken

Vrachtwagen verliest laadbak op de Waldwei

 • Incidenten

Blog Image

Een vrachtwagen met trailer is donderdagmiddag uit de bocht gevlogen op de invoegstrook van de Wâldwei ter hoogte van Drachten. 
De bestuurder wilde de Wâldwei oprijden en door onbekende oorzaak raakte de aanhanger los van de trekker. Mogelijk is de pen waarmee de trekker en de trailer gekoppeld zijn, afgebroken. De Trailer kwam hierdoor naast de oprit op het talud te liggen. 

De bergen van de trailer zal na de avondspits plaats vinden. Later op de ...

Bekijken

Hennepkwekerij opgerold in Surhuisterveen

 • Incidenten

Blog Image

In een loods aan de Lauwersweg in Surhuisterveen is dinsdag een hennep kwekerij aangetroffen. De stekjes stonden in een apart gebouwde ruimte in de loods. In deze ruimte waren twee kamers gemaakt waar in totaal ruimte was voor zo'n 1200 planten. Eén van de twee kamers stond leeg en in de andere stonden zo'n 650 plantjes.

De kwekerij was zeer professioneel aangelegd en onderhouden. De politie bevestigd dat er in deze zaak aanhoudingen zijn verricht, maar wil niet ...

Bekijken

Boerderij volledig verwoest door brand in Donkerbroek

 • Incidenten

Blog Image

 Een boerderij aan de Bovenweg in Donkerbroek is maandagmiddag compleet in de as gelegd. De brand begon in het rieten dak en sloeg, mede door de stevige wind, al snel over naar de rest van het woon gedeelte.

Brandweerkorpsen van Oosterwolde, Haulerwijk, Veenhuizen, Norg en Drachten kwamen terplekke om de brand te bestrijden.
De achter de woning gelegen stal is behouden voor het vuur, al was het vee er voor de zekerheid al uitgehaald. De brandweer maakte gebruik van twee ...

Bekijken

Gewonde bij auto te water op de N31

 • Incidenten

Blog Image

Bij een ongeval op de Wâldwei tussen Leeuwarden en Drachten is zondagavond één persoon gewond geraakt.
De bestuurder raakte rond 21.40 uur met zijn voertuig van de weg en schoot over de sloot en kwam vervolgens in de sloot terecht. De bestuurder wist zelfstandig uit het voertuig te komen.
Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

...

Bekijken

Woning verwoest door brand in Noordwolde ( Day after)

 • Incidenten

Blog Image

Een woonhuis aan de Oosterseveldweg in Noordwolde-Zuid is in de nacht van vrijdag op zaterdag volledig verwoest door brand. De brand werd ontdekt door buurtgenoten en was al uitslaand toen de brandweer werd gealarmeerd. De brandweer heeft geen contact kunnen krijgen met de bewoner van het pand. Het is niet bekend of de bewoner aanwezig was in de woning toen de brand uitbrak.

De blusploegen van Noordwolde, Vledder en Oldeberkoop werden vlak na middernacht gealarmeerd voor de brandbes ...

Bekijken

Garagebox vol rook op de Harddraversdijk in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

In een garagebox aan de Harddraversdijk in Drachten heeft zondagmiddag een kleine brand gewoed. De brand was ontstaan in een allesbrander die in de garagebox stond. Materiaal wat om de allesbrander lag heeft vlam gevat waarna veel rook vrij kwam.

De politie heeft de desbetreffende garagebox en omliggende boxen open gemaakt om te kijken waar de brand precies was. De brandweer heeft vervolgens het spul naar buiten gehaald en geblust. Volgens omstanders lagen er ook matrassen in de box ...

Bekijken

Voertuig gekanteld op de Marktweg in Heerenveen

 • Incidenten

Blog Image

Op de Marktweg in Heerenveen raakte zaterdagmiddag door nog onbekende oorzaak een auto op zijn kant.

De brandweer moest de auto openknippen om de inzittenden eruit te halen. Om hoeveel personen het precies gaat, is nog niet bekend.

In elk geval raakte één persoon gewond bij het ongeval. Wat de toedracht van het ongeluk is, is op dit moment ook nog onduidelijk.

...

Bekijken

Vrachtwagen brand snel geblust op de A7 bij Terwispel

 • Incidenten

Blog Image

Een vrachtwagen op de A7 bij Terwispel heeft heel kort in brand gestaan.

Door mogelijk een kortsluiting onder de cabine vatte de vrachtwagen vlam. De chauffeur van de vrachtwagen heeft zelf de brand geblust met een poederblusser. De brandweer van Beetsterzwaag is gekomen om een nacontrole uit te voeren. Tijdens de brand was er één rijbaan afgesloten. Op een rustige plek zijn de paarden overgeladen in een andere vrachtwagen. Een berger heeft de vrachtwagen geborgen.

...

Bekijken

Eenzijdig ongeval op de Blauwhuisterweg in Surhuisterveen

 • Incidenten

Blog Image

Een automobilist die zondag betrokken raakte bij een eenzijdig ongeval in Surhuisterveen blijkt vlak voor het ongeluk onwel te zijn geworden.

De auto van de man eindigde tegen een boom op de Blauwhuisterweg. De automobilist is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.Een berger heeft de auto geborgen.

...

Bekijken

Auto in de sloot door gladheid in Ureterp

 • Incidenten

Blog Image

Een automobiliste is maandag morgen in Ureterp met haar auto van de weg geraakt.

Dat gebeurde nadat ze rond 07:44 uur op de Butewei door gladheid de macht over het stuur verloor. De wagen kwam daarna op de zij in een sloot. De brandweer van Ureterp heeft vrouw uit de auto kunnen halen.
De vrouw raakte niet gewond.

...

Bekijken

Automobilist ziet rotonde over het hoofd

 • Incidenten

Blog Image

Op het Ureterpervalaat in Drachten is zaterdagnacht een auto vast komen te zitten midden op een rotonde. De bestuurder van de auto kwam vanaf de Wâldwei (N31) en zag onderaan de afrit de rotonde 'over het hoofd'.

Met behulp van een takelwagen kon de auto van de rotonde gehaald worden en op eigen kracht zijn weg vervolgen.

...

Bekijken

Westernpark Jumping Henk verwoest door brand

 • Incidenten

Blog Image

Zaterdag op zondag is er een brand uitgebroken bij Westernpark Jumping Henk in Jonkersvaart.

Rond 02:52 werd brandweer Marum gealarmeerd voor een gebouwbrand. Eenmaal ter plaatse werd er snel opgeschaald naar middelbrand. De brandweer kon de brand moeilijk bestrijden omdat er gasflessen ontploften tijdens de brand. Er werden 2 waterkanonnen en een hoogwerker ingezet om de brand te blussen. De oorzaak van de brand is onbekend.

...

Bekijken

Nieuwjaarsduik 2016 Drachten


Blog Image

Nieuwjaarsduik 2016 Drachten

 

De overige foto's komen vanavond zo snel mogelijk online!!

...

Bekijken

Carbid schieten 2015 in Drachten en Beetsterzwaag


Blog Image

Carbid schieten 2015 in Drachten en Beetsterzwaag

...

Bekijken

Woning volledig verwoest door brand in de Wilgen

 • Incidenten

Blog Image

Een woning aan de Heawei in De Wilgen is dinsdagnacht tot de grond toe afgebrand. Rond 4.35 uur werd de brand ontdekt en de brandweer van Drachten werd gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweerlieden stond het huis al in vuur en vlam. De harde wind zorgde ervoor dat de brand zich snel kon uitbreiden.

Toen de brand uitbrak was er nog één persoon in het pand aanwezig. Deze kon het pand op tijd verlaten. Er is niemand gewond geraakt. Rond 6.00 werd het sein brandmeester ...

Bekijken

Meisje zwaargewond bij ongeval in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

Bij een bedrijfsongeval bij Rodenburg Interieurs aan de Giek in Drachten is dinsdag aan het einde van de ochtend een meisje zwaargewond geraakt. Een meubelstuk in de loods viel op haar.

Zowel een ambulance als de traumahelikopter zijn ter plaatse gekomen. Ze is ernstig gewond geraakt en onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.

...

Bekijken

Gewonde bij eenzijdig ongeval in Drachtstercompagnie

 • Incidenten

Blog Image

Bij een eenzijdig verkeersongeval op De Skieding bij Drachtstercompagnie is maandagavond even voor middernacht één persoon gewond geraakt.

Naast de ambulance kwam ook de brandweer van Ureterp ter plaatse om hulp te verlenen. Zij hebben de accukabels van de auto los gehaald voor de veiligheid. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

...

Bekijken

Sloopwerkzaamheden gestart in Drachten (Luchtfoto's )

 • Incidenten

Blog Image

In de nacht van zondag op maandag is een deel van de flat aan de Nachtegaalstraat in Drachten ingestort. Maandag is gelijk begonnen met het slopen van gevaarlijke delen van de constructie. 

Ook is maandag een persconferentie gegeven voor de betrokken bewoners. Daar werd duidelijk dat er achtendertig appartementen getroffen zijn. Twaalf daarvan zijn ingestort. Voor de bewoners wordt een andere woonruimte gezocht.

...

Bekijken

Mega explosie op de Nachtegaalstraat in Drachten

 • Incidenten

Blog Image

Een enorme explosie, veroorzaakt door vermoedelijk vuurwerk, heeft zondag even voor 22.00 uur op de eerste verdieping een flatgebouw aan de Nachtegaalstraat in Drachten compleet verwoest. Door de explosie, welke gepaard ging met een enorme knal, ontstond er verder brand. Verder raakte de voor- en achterzijde van het pand zwaar beschadigd en is er sprake van instortingsgevaar. Meerdere appartementen raakte zwaar beschadigd.

Man loopt brandwonden op
Er is bij de explosie &eacut ...

Bekijken

Loods brand in Eastermar

 • Incidenten

Blog Image

 Een loods aan de Grote Hornstweg in Eastermar is zaterdagnacht in brand gevlogen. De brand werd rond 0.35 uur ontdekt en omdat het om een uitslaande brand ging, kwamen de brandweerploegen van Drogeham, Burgum en Gytsjerk ter plaatse om de brand te blussen.

Voor zover bekend was een container / keet in brand gevlogen die naast de loods van het bouwbedrijf stond. Het betrof een loods van 800 vierkante meter. De brand was gedeeltelijk overgeslagen naar de loods. De brandweer wist ...

Bekijken

Vrachtwagen chauffeur raakt onwel op de A7 bij Terwispel

 • Incidenten

Blog Image

Een vrachtwagenchauffeur heeft op de A7 van Drachten richting Heerenveen ter hoogte van tankstation 'De Vonken' een aantal verkeersborden geramd. De A7 is gedeeltelijk afgesloten geweest voor het bergen van de vrachtwagen en het schoonmaken van het wegdek.

De bestuurder van de vrachtwagen raakte onwel, waardoor hij in de berm terecht kwam. Een grote ravage was het gevolg. Door het ongeval ontstond er een behoorlijke file op de A7, omdat het verkeer maar over éé ...

Bekijken

Auto op de kop in de sloot langs de Knobben

 • Incidenten

Blog Image

Een automobilist is zondag aan het einde van de middag op de kop in de sloot geraakt langs de Knobben in Drachten. De bestuurder had problemen met zijn auto die niet goed functioneerde en is vervolgens met het voertuig in de sloot tot stilstand gekomen.

De brandweer werd aanvankelijk gealarmeerd om eerste hulp te verlenen maar de brandweerlieden hoefden niet in actie te komen. De inzittenden zijn door ambulancepersoneel onderzocht. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Volgens de ...

Bekijken

Feest avond Drachtster Piraten Team

 • Evenementen

Blog Image

Foto's zijn gemaakt door Hessel Reitsma

video: Sicco Riedstra

 

 

 

...

Bekijken

Uitslaande brand in Surhuisterveen

 • Incidenten

Blog Image

In een leegstaand pand aan de Groningerstraat in Surhuisterveen is woensdagnacht een grote brand uitgebroken. De brandweer van Surhuisterveen werd rond 2.53 uur gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een grote uitslaande brand. Er zijn vervolgens meerdere brandweerploegen ter plaatse gekomen om de brand te blussen. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. Daarom is direct in de nacht de asbestprocedure opgestart door de gemeente Achtkarspelen.