Medisch noodgeval trekt honderden kijkers in Drachten

19-05-2018

 

Drachten - Zaterdagavond omstreeks 19.25 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een medisch noodgeval aan de Alferhof in Drachten.

Omdat er vele hulpdiensten aanwezig waren, kwamen er honderden mensen af op het incident. Er waren in totaal twee ambulances, twee politievoertuigen, de brandweer en de traumahelikopter aanwezig.

Omdat de traumahelikopter landde op een nabij gelegen voetbalveld, kwamen buurtbewoners massaal naar buiten om te kijken wat er aan de hand was.


Auto op de Zuidkade verwoest door brand

14-04-2018

Drachten- De brandweer van Drachten werd maandagavond om 23:10 uur opgeroepen voor een autobrand op de Zuidkade.

Buurt bewoners hadden een forse dreun gehoord en zijn direct gaan kijken. Toen ze zagen dat er een auto volledig in brand stonden hebben ze direct de brandweer gebeld.

De ter plaatse gekomen brandweer heeft het vuur geblust met 2 stralen one zeven. Na een kleine tien minuten was de brand onder controle. Hoe de brand is ontstaan is op dit moment nog onbekend. Een berger gaat er voor zorgen dat het uitgebrande wrak geborgen wordt.


Bestelbus verwoest door brand in Ureterp

05-05-2018 03:30

Ureterp- In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer van Ureterp gealarmeerd voor een autobrand op de Koetsebeiwal.

Het vuur werd rond 03.30 uur ontdekt door een buurtbewoner .De gewaarschuwde brandweer van Ureterp heeft het vuur geblust, maar kon niet voorkomen dat de bestelbus verloren ging.

De politie heeft het gebied rond de bus afgezet om dat het mogelijk om brandstichting gaat. Een forensisch opsporing team komt zaterdagochtend langs om uit te zoeken of het om brandstichting gaat of niet.


Forse aanrijding op de Weibuorren in Ureterp; één persoon gewond

 

Ureterp-Bij een fors aanrijding op de kruising van de Weibuorren met de Griene Leane in Ureterp is maandagavond een vrouw gewond geraakt. 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. Een ambulance motor en een ambulance kwamen ter plaatse voor eerste hulp. De vrouw is met behulp van de brandweer uit het voertuig gehaald. Tijdens het incident werd de Weibuorren volledig afgesloten voor het verkeer. De vrouw is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Berger Bcf heeft beide voertuigen geborgen.Woningbrand Heerenveen

07-04-2018

 

Heerenveen – De brandweer werd zaterdagmorgen omstreeks 11:35 uur ingeschakeld voor een melding van een woningbrand aan de Heidemeer.

 

De woningbrand zou volgens de melder een uitslaande brand betreffen, hierop schaalde brandweer op naar middel-brand. Naast een tankautospuit en hoogwerker van brandweer Heerenveen kwam ook een tweede tankautospuit vanuit Tjalleberd naar de melding.

 

Ter plaatse op het Heidemeer ging de brandweer over op een binnenaanval. De brandweerlieden konden de brand hiermee snel onder controle krijgen. Wat de oorzaak van de brand is, is momenteel nog niet bekend.
Vrachtwagenbrand op de N392 bij Terwispel

Terwispel- De brandweer van Gorredijk werd om 09:30 uur gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand op N392.

De chauffeur ontdekte de brand onder de cabine en belde direct de brandweer. De brand onder de cabine was ontstaan door een kapotte turbo.

De brandweer heeft de brand geblust en kon weer retour naar de kazerne. Omdat de vrachtwagen midden op de rijbaan stond, ontstond er een kleine file richting de A7.

Berger Broekhuizen kwam ter plaatse om het voertuig te bergen.


Gaslekkage in het centrum van Drachten

 

Drachten- De hulpdiensten van Drachten werd om 08:14 uur gealarmeerd voor een gaslekkage op de Noorderbuurt.

In de steeg tussen de Kpn winkel en Bristol roken werknemers een forse gaslucht. Het gebied werd ruim afgezet en de werknemers moesten hun werk stil leggen.

De ter plaatse gekomen brandweer heeft metingen verricht en hebben Liander gealarmeerd. Na een klein uur kwam Liander ter plaatse en werd er gezocht naar het gaslek.

De afzetting werd beperkt tot alleen de steeg. De winkels in de steeg blijven dicht tot dat het lek gerepareerd is.Oefening brandweer in de nieuwe Pop-up Store in Drachten.

04-04-2018

Drachten - Dinsdagavond werd er door de brandweer een grootschalige oefening gehouden op het Raadhuisplein.

In een pand aan het Raadhuisplein was brand ontstaan. Tijdens de brand waren er nog meerdere personen aanwezig in het pand. Deze personen (poppen) zijn door de brandweer uit het pand gehaald en veilig naar buiten gebracht. Ook was er nog een lotusslachtoffers die op het balkon stond. Deze is doormiddel van de ladderwagen van het balkon gehaald.

Door de brandweer was het pand ook vol rook gezet. Dit werd gedaan om het zo echt mogelijk te laten lijken. Toen de brandweer klaar was met de oefening, konden de aanwezige toeschouwers ook een kijkje nemen om te zien hoe het is als je woning vol rook staat.

 

Er waren zo’n 50 toeschouwers aanwezig. Ook was er nog een spel te doen. Hierop konden deelnemers vragen beantwoorden over de brandveiligheid en hoe je brand kunt voorkomen. Morgen, 4 april 2018, opent de brandweer de officiële pop-up store.
Pizzeria eigenaar opgesloten in eigen pand

 

Drachten- De brandweer van Drachten werd vrijdagochtend omstreeks 10:50 uur gealarmeerd voor een binnensluiting.

De pizzeria eigenaar had gisteravond na sluitingstijd het rolluik naar beneden gedaan, maar deze wou de volgende ochtend niet meer omhoog. De eigenaar had diverse monteurs gebeld, maar die konden in de ochtend niks voor hem betekenen. De eigenaar heeft er toch voor gekozen om de brandweer te bellen, omdat hij zijn pand niet kon verlaten.

De brandweer is ter plaatse gekomen en hebben het rolluik voor de ingang verwijderd. Na een kleine tien minuten kon de eigenaar weer naar buiten.

 

Klik hier voor de video