Brand in afzuiginstallatie bij Apart meubel- en interieurbouw in Ureterp

27-11-2018

Ureterp- De brandweer werd om 08:05 uur gealarmeerd voor een gebouw brand aan De Gilden.

 

Bij Apart meubel- en interieurbouw was er brand ontstaan in de afzuiginstallatie. Bij aankomst werd flinke rookontwikkeling waargenomen. De brandweer heeft de brand van binnenuit geblust en de spirobuis verwijderd. Om er zeker van te zijn dat de brand zich niet had uitgebreid in de isolatie van het gebouw heeft de brandweer dakpannen verwijderd. De politie heeft tijdens de brand de straat afgesloten voor het overige verkeer.

 

Een kleine 15 minuten na het uitbreken van de brand is het sein brand meester gegeven. Daaropvolgend is het pand geventileerd om het weer rookvrij te krijgen. Het pand heeft als gevolg van de brand rookschade opgelopen.


Auto slaat over de kop op de N381 Wijnjewoude; bestuurster uit auto geslingerd

25-10-2018

Wijnjewoude - Donderdag aan het einde van de ochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de N381.

Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer en de traumahelikopter, werden opgeroepen. Door nog een onbekende oorzaak is een auto naast de weg terecht gekomen. Toen de bestuurster dit zou corrigeren, ging het mis en sloeg de auto over de kop en kwam op zijn kop terecht op de rijbaan.

Omstanders die het zagen gebeuren, wisten te melden dat het voertuig een zeer hoge snelheid had ( 200 km/h). De bestuurster is door de klap uit de auto geslingerd, en is hierbij zwaargewond geraakt. De auto staat zo’n 15 meter verderop. De N381 is in de richting van Drachten volledig afgesloten. De politie (VOA) is ter plaatse komen om de exacte toedracht te achterhalen. Hierdoor zal de weg nog geruime tijd afgesloten zijn. De personenauto's mochten keren op de weg en bij afslag Oosterwolde om hun weg weer te vervolgen.

 

De politie en de brandweer zijn een enige tijd bezig geweest om de ravage op te ruimen.


Tractor bestuurder komt om het leven bij eenzijdig ongeval.

31-08-2018

Ee bestuurder van een tractor is om het leven gekomen na een eenzijdig ongeluk op de kruising van de Aengwirderweg en Albert Mol's Mennige in Tjalleberd.

in de bocht kantelde de tractor. De bestuurder kwam daarbij onder de tractor terecht en overleed ter plaatse.

 

De hulpdiensten zijn aanwezig op de plek van het ongeluk om te onderzoeken hoe het ongeluk kon gebeuren. 


Grote brand verwoest boerderij in Oudga

17-07-2018

Oudega- Omstreeks 00:32 uur is er een grote brand uitgebroken op It West in Oudega.

Brandweerkorpsen uit Burgum, Drachten ,Heerenveen , Leeuwarden en Beetsterzwaag kwamen ter plaatse om de brand te blussen.

 

Een boerderij en een auto stond al in lichte laaie toen de eerste brandweerauto aan kwam. Tijdens de brand waren er geen mensen of dieren meer in het pand aanwezig. Een groot watertransport is ter plaatse gekomen om de blusvoertuigen te voorzien van water. in verband met vliegvuur werden de naast gelegen panden nat gehouden door de brandweer. Een ambulance is ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen aan de bewoner.

 

Of de bewoner gewond geraakt is bij de brand is onbekend. In eerste instantie werd het gebied ruim afgezet omdat er mogelijk asbest vrij kwam bij brand. De brandweer laten weten dat uit onderzoek geen asbest is aangetroffen. Omstreeks 02:15 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer is begonnen met na blussen. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners te helpen na de brand. De boerderij kan als verloren worden beschouwd.


Fietsster geschept op de Handwerkerszijde in Drachten

 

Drachten- Omstreeks 16:20 uur kregen de hulpdiensten een ongeval door op de Handwerkerszijde.

Door nog een onbekende oorzaak werd hier een fietser geschept door een auto. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse voor medische hulp. De fietser is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.

De verkeers ongevallen analyse uit Noord Holland doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

 Grote brand Hooischuur Oosterwolde

05-07-2018

De brandweer van Oosterwolde, Appelscha, Oldebekoop en Drachten werden woensdagnacht gealarmeerd voor een grote brand aan de Venekoten in Oostwolde.

De brand woede in een loods waar hooi en landbouwvoertuigen waren opgeslagen. Omdat naast de loods een stal stond met vee, werd er redelijk snel opgeschaald naar grote brand. Toen duidelijk werd dat het vee geen gevaar meer liep, werd er weer afgeschaald naar 'middelbrand'.

 

Om het vuur goed te kunnen bestrijden werd een kraan ingezet om het hooi uit de loods te rijden. Een tractor raakte zwaar beschadigd bij de brand.

 

https://www.flickr.com/gp/142844882@N03/XH8hW2

 

 


Abe Lenstra stadion ontruimd na bommelding gericht aan Sc Heerenveen.

04-07-2018

De politie heeft niets gevonden in het onderzoek in en rond het stadion van voetbalclub sc Heerenveen. Vanochtend werden het Abe Lenstra Stadion en gebouwen in de omgeving afgesloten na een bommelding die gericht was tegen de voetbalclub.

De politie maakte rond 11.15 uur bekend dat het onderzoek is afgerond en dat de gebouwen bij het stadion weer zijn vrijgegeven. Het stadion zelf wordt aan het begin van de middag weer toegankelijk.


Overvallers nemen auto mee bij woningoverval in Oosterwolde

22-06-2018

 

Oosterwolde - Donderdagnacht omstreeks 05.15 uur is er een woning overvallen aan De Logten. Beide bewoners zijn overvallen.

De politie kreeg een melding van een woninginbraak. Na onderzoek bleek het te gaan om een overval, waarbij beide bewoners zijn overvallen door vermoedelijk twee blanke jongemannen van rond de 20 á 25 jaar. De auto van de bewoners werd na de overval gestolen. Deze werd een korte tijd later aangetroffen op de Veenhof te Oosterwolde.

De politie is inmiddels op beide locaties een onderzoek gestart. Ook is een buurtonderzoek gestart. Over een mogelijke buit is op dit moment nog niets bekend. De politie is opzoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien. Hen word verzocht om contact op te nemen met de politie.


51- jarige man komt om het leven bij ongeval in Darp

 

Darp – Bij een eenzijdig ongeval op de Ruiterweg is zaterdagnacht een 51-jarige man uit Diever om het leven gekomen.

 

De personenauto, met daaraan een gekoppelde paardentrailer, botste in het dorp tegen een boom aan de andere zijde van de weghelft. In de personenauto zaten een tweetal inzittenden, om deze te bevrijden werd de brandweer vanuit Havelte ingeschakeld.

 

Drie ter plaatse gekomen ambulances werden ondersteund door een mobiel medisch team met daarin een trauma-arts. Een 23-jarige inzittende raakte ernstig gewond en werd per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een tweede slachtoffer werd tot een uur na het ongeval gereanimeerd, uiteindelijk overleed de 51-jarige man ter plaatse aan zijn verwondingen.

 

Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden is nog onbekend. De verkeersongevallen analyse kwam daarom ter plaatse om de sporen veilig te stellen en een onderzoek naar de toedracht in te stellen. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om de combinatie af te slepen.

 


Auto brandt uit op oprit in Terwispel

03-06-2018

 

Terwispel - Zaterdagnacht omstreeks 1.45 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een auto brand aan de Visserwei.

Buurbewoners hoorden opeens een dikke knal en zagen een enorme lichtflits. Toen één van de buurbewoners op onderzoek uitgingen, stond er een auto, die geparkeerd stond op een oprit, in lichterlaaie.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft het voertuig geblust. Ondanks de snelle inzet, kon niet worden voorkomen dat het voertuig forse schade opliep. De politie is ter plaatse en stelt een onderzoek in. Brandstichting wordt niet uitgesloten.


Wolkbreuk zorgt voor veel overlast in Smallingerland en omstreken.

31-05-2018

 

Drachten- Donderdagmiddag heeft een enorme wolkbreuk voor veel overlast gezorgd in Drachten en omstreken.

Het riool kon de enorme wolkbreuk niet aan, en daar door stroomden de straten vol. Bij diverse woningen kwam het water uit de toiletten spuiten. Ook kreeg de brandweer van Drachten diverse meldingen van water overlast. De tunnel op de Knobben en op het Zuid stond zoveel water, dat het niet eens mogelijk was om er door heen te rijden.

Veel auto's en scooters stonden aan de kant die wel door het water gingen, maar daarnaar motorproblemen kregen. Veel kinderen vonden dit natuurspektakel prachtig en gingen met bootjes en kano's de straten door. Ook diverse kinderen waren in de tunnels aan het zwemmen omdat de tunnel was afgesloten voor het verkeer.


Medisch noodgeval trekt honderden kijkers in Drachten

19-05-2018

 

Drachten - Zaterdagavond omstreeks 19.25 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een medisch noodgeval aan de Alferhof in Drachten.

Omdat er vele hulpdiensten aanwezig waren, kwamen er honderden mensen af op het incident. Er waren in totaal twee ambulances, twee politievoertuigen, de brandweer en de traumahelikopter aanwezig.

Omdat de traumahelikopter landde op een nabij gelegen voetbalveld, kwamen buurtbewoners massaal naar buiten om te kijken wat er aan de hand was.


Auto op de Zuidkade verwoest door brand

14-04-2018

Drachten- De brandweer van Drachten werd maandagavond om 23:10 uur opgeroepen voor een autobrand op de Zuidkade.

Buurt bewoners hadden een forse dreun gehoord en zijn direct gaan kijken. Toen ze zagen dat er een auto volledig in brand stonden hebben ze direct de brandweer gebeld.

De ter plaatse gekomen brandweer heeft het vuur geblust met 2 stralen one zeven. Na een kleine tien minuten was de brand onder controle. Hoe de brand is ontstaan is op dit moment nog onbekend. Een berger gaat er voor zorgen dat het uitgebrande wrak geborgen wordt.


Bestelbus verwoest door brand in Ureterp

05-05-2018 03:30

Ureterp- In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer van Ureterp gealarmeerd voor een autobrand op de Koetsebeiwal.

Het vuur werd rond 03.30 uur ontdekt door een buurtbewoner .De gewaarschuwde brandweer van Ureterp heeft het vuur geblust, maar kon niet voorkomen dat de bestelbus verloren ging.

De politie heeft het gebied rond de bus afgezet om dat het mogelijk om brandstichting gaat. Een forensisch opsporing team komt zaterdagochtend langs om uit te zoeken of het om brandstichting gaat of niet.


Forse aanrijding op de Weibuorren in Ureterp; één persoon gewond

 

Ureterp-Bij een fors aanrijding op de kruising van de Weibuorren met de Griene Leane in Ureterp is maandagavond een vrouw gewond geraakt. 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. Een ambulance motor en een ambulance kwamen ter plaatse voor eerste hulp. De vrouw is met behulp van de brandweer uit het voertuig gehaald. Tijdens het incident werd de Weibuorren volledig afgesloten voor het verkeer. De vrouw is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Berger Bcf heeft beide voertuigen geborgen.Woningbrand Heerenveen

07-04-2018

 

Heerenveen – De brandweer werd zaterdagmorgen omstreeks 11:35 uur ingeschakeld voor een melding van een woningbrand aan de Heidemeer.

 

De woningbrand zou volgens de melder een uitslaande brand betreffen, hierop schaalde brandweer op naar middel-brand. Naast een tankautospuit en hoogwerker van brandweer Heerenveen kwam ook een tweede tankautospuit vanuit Tjalleberd naar de melding.

 

Ter plaatse op het Heidemeer ging de brandweer over op een binnenaanval. De brandweerlieden konden de brand hiermee snel onder controle krijgen. Wat de oorzaak van de brand is, is momenteel nog niet bekend.
Vrachtwagenbrand op de N392 bij Terwispel

Terwispel- De brandweer van Gorredijk werd om 09:30 uur gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand op N392.

De chauffeur ontdekte de brand onder de cabine en belde direct de brandweer. De brand onder de cabine was ontstaan door een kapotte turbo.

De brandweer heeft de brand geblust en kon weer retour naar de kazerne. Omdat de vrachtwagen midden op de rijbaan stond, ontstond er een kleine file richting de A7.

Berger Broekhuizen kwam ter plaatse om het voertuig te bergen.


Gaslekkage in het centrum van Drachten

 

Drachten- De hulpdiensten van Drachten werd om 08:14 uur gealarmeerd voor een gaslekkage op de Noorderbuurt.

In de steeg tussen de Kpn winkel en Bristol roken werknemers een forse gaslucht. Het gebied werd ruim afgezet en de werknemers moesten hun werk stil leggen.

De ter plaatse gekomen brandweer heeft metingen verricht en hebben Liander gealarmeerd. Na een klein uur kwam Liander ter plaatse en werd er gezocht naar het gaslek.

De afzetting werd beperkt tot alleen de steeg. De winkels in de steeg blijven dicht tot dat het lek gerepareerd is.Oefening brandweer in de nieuwe Pop-up Store in Drachten.

04-04-2018

Drachten - Dinsdagavond werd er door de brandweer een grootschalige oefening gehouden op het Raadhuisplein.

In een pand aan het Raadhuisplein was brand ontstaan. Tijdens de brand waren er nog meerdere personen aanwezig in het pand. Deze personen (poppen) zijn door de brandweer uit het pand gehaald en veilig naar buiten gebracht. Ook was er nog een lotusslachtoffers die op het balkon stond. Deze is doormiddel van de ladderwagen van het balkon gehaald.

Door de brandweer was het pand ook vol rook gezet. Dit werd gedaan om het zo echt mogelijk te laten lijken. Toen de brandweer klaar was met de oefening, konden de aanwezige toeschouwers ook een kijkje nemen om te zien hoe het is als je woning vol rook staat.

 

Er waren zo’n 50 toeschouwers aanwezig. Ook was er nog een spel te doen. Hierop konden deelnemers vragen beantwoorden over de brandveiligheid en hoe je brand kunt voorkomen. Morgen, 4 april 2018, opent de brandweer de officiële pop-up store.
Pizzeria eigenaar opgesloten in eigen pand

 

Drachten- De brandweer van Drachten werd vrijdagochtend omstreeks 10:50 uur gealarmeerd voor een binnensluiting.

De pizzeria eigenaar had gisteravond na sluitingstijd het rolluik naar beneden gedaan, maar deze wou de volgende ochtend niet meer omhoog. De eigenaar had diverse monteurs gebeld, maar die konden in de ochtend niks voor hem betekenen. De eigenaar heeft er toch voor gekozen om de brandweer te bellen, omdat hij zijn pand niet kon verlaten.

De brandweer is ter plaatse gekomen en hebben het rolluik voor de ingang verwijderd. Na een kleine tien minuten kon de eigenaar weer naar buiten.

 

Klik hier voor de video